Linkedin
12 sep 17 / 17:07 Welkom nieuw #biosintrum @ Ecomunitypark. Start bouw nov ‘17. #biobasedeconomy #oosterwolde #duurzaam #circulair https://t.co/tTttRIMVAf
22 mei 17 / 15:41 RT @CelebratingDvrs: RETWEET als je biodiversiteit belangrijk vindt :) Het is internationale dag van de #biodiversiteit! #Biodiversityday

Friese Milieu Federatie

De Friese Milieu Federatie (FMF) maakt zich sterk voor de ontwikkeling van een duurzaam Fryslân, waarin een vitale natuur, een gezond milieu en een robuust landschap centraal staan. De FMF loopt voorop om kansrijke en duurzame vernieuwingen te stimuleren en daagt anderen uit tot een bijdrage en tot samenwerking.

Groen op bedrijventerrein
Vaak wordt gedacht dat biodiversiteit en bedrijvigheid niet samen kunnen gaan op een bedrijventerrein. ECOstyle en de FMF willen met Ecomunitypark laten zien dat dit juist niet het geval hoeft te zijn. Ecomunitypark in Oosterwolde wordt het eerste bedrijventerrein in Nederland met een netto positieve impact op de biodiversiteit.

Plus voor biodiversiteit
Ecomunitypark wordt aangelegd in een natuurlijke setting, met meer dan 55% groen en water. Om dit te realiseren voert Ecomunitypark drie hoofdactiviteiten uit: het aanleggen van een natuurlijk ingerichte beek, het creëren van amfibieënpoelen en het creëren van ten minste vier verschillende habitat typen met behulp van inheemse flora. Uiteraard worden schadelijke activiteiten zo veel mogelijk voorkomen en verminderd. Bijvoorbeeld door bestaande houtwallen te behouden en vleermuisvriendelijke verlichting te installeren.

Rol Friese Milieu Federatie
De FMF ziet Ecomunitypark als inspiratiebron voor andere bedrijventerreinen in Fryslân en werkt daarom graag samen met Ecomunitypark. Naast het leveren van inhoudelijke kennis over de invulling en uitwerking van Ecomunitypark zien wij het als belangrijkste taak ons netwerk en achterban te betrekken bij de ontwikkelingen van het bedrijvenpark.

Lees hier het verhaal van Arnoud de Vries van de FMF over de maakbaarheid van de natuur & Ecomunitypark

Lees hier het verhaal van Marjet Horst die een monitoringshandleiding ontwikkelde voor biodiversiteit

Klik hier om meer te lezen over biodiversiteit voor bedrijven

Copyright © 2017 ECOmunitypark | All rights reserved | Disclaimer | Sitemap