Linkedin
12 sep 17 / 17:07 Welkom nieuw #biosintrum @ Ecomunitypark. Start bouw nov ‘17. #biobasedeconomy #oosterwolde #duurzaam #circulair https://t.co/tTttRIMVAf
22 mei 17 / 15:41 RT @CelebratingDvrs: RETWEET als je biodiversiteit belangrijk vindt :) Het is internationale dag van de #biodiversiteit! #Biodiversityday

Tjongertalent

Tjongertalent is een initiatief om meer- en hoogbegaafde leerlingen een breed onderwijsaanbod te kunnen bieden. Middels opdrachten uit bedrijven gaan de leerlingen aan de slag met verschillende thema's. 

Zo ook op Ecomunitypark. In september zal er een klas gaan beginnen met een opdracht over honden en biodiversiteit op Ecomunitypark. Op het park proberen wij zoveel mogelijk de natuur en biodiversiteit te stimuleren. Dat maakt dat Ecomunitypark een mooi wandelgebied is geworden voor onder andere hondeneigenaars. Doordat de honden door het gebied lopen, rennen en soms zwemmen, kunnen bepaalde planten niet goed meer groeien of worden insecten of andere vogels weggejaagd. 

De leerlingen van tjongertalent gaan met deze opdracht aan de slag om een oplossing te bedenken zodat àlle dieren, zowel honden als insecten, vogels en planten, op Ecomunitypark goed met elkaar kunnen samengaan. 

Copyright © 2017 ECOmunitypark | All rights reserved | Disclaimer | Sitemap