Linkedin
12 sep 17 / 17:07 Welkom nieuw #biosintrum @ Ecomunitypark. Start bouw nov ‘17. #biobasedeconomy #oosterwolde #duurzaam #circulair https://t.co/tTttRIMVAf
22 mei 17 / 15:41 RT @CelebratingDvrs: RETWEET als je biodiversiteit belangrijk vindt :) Het is internationale dag van de #biodiversiteit! #Biodiversityday

Wat is een Biobased Economy?

In de Biobased Economy wordt biomassa afkomstig van planten, algen en resten uit natuur en industrie gebruikt als een groene grondstof voor chemie, materialen en energie. De transitie naar een biobased economy zorgt voor innovaties en economische kansen. Duurzaamheid is een randvoorwaarde bij de ontwikkeling van Biobased Economy. 

BeStart
Er wordt al veel onderzoek verricht maar toch is er nog veel onbekendheid over biobased materials in de samenleving en blijft de echte impact nog uit. Daarom wil Ecomunitypark een stap verder gaan en deze filosofie vertalen naar een Biobased Society. Daarom is het acceleratorprogramma BeStart opgericht om jonge ondernemers en start-ups in de Biobased Economy en Cleantech te steunen en begeleiden om zich te kunnen ontwikkelen tot een succesvolle onderneming in Noord-Nederland.

Hiermee biedt Ecomunitypark in samenwerking met andere MKB-bedrijven de mogelijkheid om het gedachtegoed van Biobased Economy te verankeren in de maatschappij, oftewel de Biobased Society.

Meer informatie »
Copyright © 2017 ECOmunitypark | All rights reserved | Disclaimer | Sitemap